NEVYHAZUJTE VAJEČNÉ SKOŘÁPKY ANI NÁHODOU! Dejte je do jablečného octa, tady je to, co se stane! TOTO SDÍLÍ MILIONY ŽEN

Vejce jsou jednou z oblíbených snídaňových jídel v mnoha domácnostech, ať už je vaříte nebo smažíte jako míchaná vejce, omelety nebo míchaná vejce.

Vaječné skořápky ale vždy skončí v odpadkovém koši. Ani si však neuvědomujete, jakou chybu děláte.

Totiž vaječné skořápky obsahují celých 90 procent vápníku – minerálu, který chrání naše kosti a přispívá k celkovému zdraví. Samozřejmě je opravdu jíst nebudeme, ale existují různé jiné způsoby, jak je můžeme využít.

Výhody zdraví

Existuje mnoho studií amerického „National Institute of Health“ o prášku z mletých vaječných skořápek a výsledky jsou vynikající. Prášek z vaječných skořápek má totiž četné pozitivní účinky na organismus.

Studie prokázaly, že vaječná skořápka je výborná pro kosti, pro správnou činnost štítné žlázy, při léčbě zánětu žaludku a že posiluje organismus.

Vaječné skořápky obsahují dokonalou sadu ideálních látek pro ošetření kazu a kromě vápníku i dalších 27 minerálů. Složení vaječné skořápky je stejné jako složení našich zubů.

Vaječné skořápky mohou pomoci při léčbě ortopedických onemocnění. Vitamíny a minerály nalezené ve skořápce mohou pomoci snížit ztrátu kostní hmoty u žen po menopauze.

Obsahují hodně vápníku a posilují kosti. Kromě toho snižují cholesterol a krevní tlak.

Půl čajové lžičky mletých vaječných skořápek obsahuje 1000 až 1500 ml vápníku, což je 90 procent našeho denního příjmu.

Pokračování na další straně