NEKUPUJTE JABLKA „OTRÁVENÁ“ CHEMII: To je důkaz, že ovoce není zdravé

Aby ovoce v zimě déle vydrželo, je ošetřeno parafínem, který vzniká zpracováním oleje. Problém této složky je, že se špatně zpracovává, dokonce ani játra nejsou schopna tuto lepkavou hmotu rozpustit.

Parafín se nejčastěji používá na jablka, proto je velmi důležité naučit se vybrat ty nejlepší vzorky a minimalizovat škodlivé účinky této složky.

Při nákupu byste měli věnovat pozornost následujícímu:

  1. Zkontrolujte, zda jablko není poškozené

Jablko je již zkažené, pokud jsou na jeho povrchu viditelné tmavě hnědé skvrny, které jsou velmi jemné na dotek. Drobné skvrny nebo vybledlá slupka však vůbec neznamenají, že jablko je „špatné“, ale spíše přirozenou vlastností zralého ovoce.
Místo, kde je podezřelá skvrna, jemně otřete a ujistěte se, že jde opravdu o hnilobu a ne o nečistoty. Stopy po nárazu mohou být menší a mělké, takže nebude problém je odstranit nožem. Pokud je ale na jablku velký důlek nebo větší měkký povrch, pak je s největší pravděpodobností shnilé a nejen na povrchu.

Pokračování na další straně