Poskytují omega-3 mastné kyseliny a cenné živiny. Toto je obecný názor na ryby. Bohužel ne všechny druhy jsou zdravé. Klíčový význam má způsob jejich chovu. Časté sahání po jedné z nejlevnějších ryb na trhu, tedy pangasiovi, může našemu tělu velmi uškodit.
Odborníci na výživu varují: při sahání po rybě se řiďte její kvalitou
Mořské ryby a mořské plody dodají tělu mnoho potřebných živin. Jsou ceněny především kvůli obsahu řady vitamínů, vč A, B, D a E. Odborníci na výživu doporučují, abyste je používali alespoň jednou týdně. Některé volně žijící druhy jsou také zdrojem omega-3 mastných kyselin, které mají mimo jiné blahodárný účinek. na práci našeho srdce a mozku.
Prakticky každý ví, že ryby jsou zdravé. Jen málo spotřebitelů však věnuje pozornost tomu, odkud pochází. A jak se ukazuje, ve světle nejnovějších výzkumů to může mít klíčový význam, pokud jde o jejich nutriční hodnotu.
Jedním z takových příkladů je průmyslově chovaný pangasius. V Polsku se prodává hlavně ve formě mražených filetů. Do Evropy se ryby nejčastěji dostávají z chovu ve vietnamských řekách.
Pokračování na další straně