Vložte hrnec do trouby a uvidíte, jak rychle zmizí tuk z jeho stěn. Někdy se pro dosažení zamýšleného efektu vyplatí sáhnout po nestandardních metodách čištění.
Každý ví, že čištění trouby je skutečná noční můra. Připálené zbytky jídla, zaschlé mastnoty a nečistoty se velmi obtížně odstraňují. Díky domácím trikům však troubě rychle vrátíte její původní lesk. Podívejte se, jak na to.
Patent s hrncem
Nejprve nalijte šálek horké vody do hrnce (ujistěte se, že je odolný vůči teplu). Poté přidejte půl šálku octa a citronovou kůru nebo šťávu (volitelně). Citron zakryje nepříjemný zápach octa a také absorbuje případný nepříjemný zápach. Vložte hrnec do trouby (na střední mřížku). Nastavte teplotu na 250 stupňů Celsia. Po 30 minutách troubu vypněte a nechte vychladnout. Rychle si všimnete, že pára odvedla správnou práci. Díky němu změkly všechny zbytky jídla přilepené na stěnách. Po vychladnutí troubu snadno vyčistíte vlhkým hadříkem. Žádné drhnutí.
Pokračování na další straně