Nalijte tyto ingredience na rajčata a vychutnejte si lepší sklizeň

Kádinka o objemu 3 litry bude potřebovat:

  • 5-6 lžic hořčičného prášku;
  • Rajčata;
  • Sterilizované sklenice.

Postup:

Rajčata omyjte a důkladně osušte. Nasypte hořčičný prášek na dno suchých sklenic, přidejte vrstvu rajčat a znovu nasypte prášek. Vrstvy opakujte, dokud se nenaplní celá nádoba. Poslední vrstvou by měl být hořčičný prášek.

Sklenice pevně uzavřete. Poté sklenice obraťte a postavte na rovný povrch, aby se prášek rovnoměrně rozprostřel. Esenciální oleje v hořčičném prášku chrání rajčata před bakteriemi způsobujícími hnilobu.

Prášek má navíc silný konzervační účinek, takže rajčata vydrží dlouho čerstvá.

Zdroj.lifter