Na kečup zapomenete! Voňavý, pikantní doplněk ke všem přílohám a masitým pokrmům — rajčatová omáčka na zimu

Rajčatová omáčka na zimu, proces vaření krok za krokem

  1. Rajčata dobře omyjte a otočte na mlýnku na maso. Papriku oloupeme, zbavíme semínek a propasírujeme mlýnkem na maso.
  2. Do hluboké pánve nasypte rajčata a nakrájenou papriku. Dejte na oheň a vařte 20 minut od okamžiku varu.
  3. Česnek oloupeme a protlačíme lisem. Po uplynutí stanovené doby přidejte do pánve česnek, cukr (200 g), sůl (4 lžíce) a kuličky pepře (15-20 kusů). Důkladně promíchejte a poté přidejte 300 ml. rostlinný olej. Ještě jednou vše dobře promícháme. Po uvaření vaříme 15 minut. Poté přidejte ocet 9% (100 ml), promíchejte a vypněte sporák.
  4. Předem musíte sterilizovat sklenice a vařit víčka.
  5. Hotovou omáčku nalijte do sklenic a pevně uzavřete víčky. Sklenice otočte dnem vzhůru a přikryjte je teplou přikrývkou, dokud úplně nevychladnou. Dobrou chuť!