„Lněné semínko vás může zabít.“ Bylinkářka varuje, protože ji mnoho lidí používá nesprávně

Může být lněné semínko nebezpečné? Zdá se, že je to jedna z nejzdravějších svačin. Jedna bylinkářka před tím však varuje. Jde o to, že mnoho lidí to používá nesprávným způsobem.

Tato superpotravina nás může otrávit… kyselinou prusovou neboli kyanovodík. Zdá se to zvláštní a nepravděpodobné, ale taková je realita. Vypráví bylinkářka, která se zabývá bylinářstvím. Na co bychom si měli dát největší pozor?

Lněné semínko vás může otrávit. Jak se tomu vyhnout?

Při nesprávném vaření této svačiny vzniká kyselina prusová. Ta může také způsobit, že obiloviny ztratí své vlastnosti. Jak tomu lze zabránit? – Nejprve lněné semínko zalijte horkou vodou. Lněné semínko také rozemelte, aby se účinné látky lépe vstřebávaly do těla. Dodává, že semínka lze také pražit nebo vařit. To je nejlepší způsob přípravy lněných semínek. Tímto způsobem můžeme zabránit tvorbě kyseliny prusové, která je pro nás smrtelně nebezpečná.

Bylinkářka zdůraznila, že správně uvařené lněné semínko zklidňuje podráždění žaludku a střev . To vše díky slizovým látkám, které obsahuje. Je to ideální svačina, když nás bolí břicho. Proč se je stále vyplatí jíst pravidelně? Zde je několik důvodů:

Pokračování na další straně