Lékaři varují, že tyto dvě potraviny stimulují růst rakovinných buněk. Kdyby o tom lidé věděli, dožívali by se vyššího věku

Hlavní příčina rakoviny byla oficiálně objevena v roce 1923 a její objevitel získal v roce 1931 Nobelovu cenu za medicínu. Vědec Otto Heinrich Warburg tehdy vysvětlil, že nemoc je důsledkem protifyziologického životního stylu – stravy a nedostatku pohybu, které vytvářejí kyselé prostředí a nedostatek kyslíku v těle. Dnes jsou hlavními příčinami onemocnění alkohol a nezdravé potraviny, jako je rafinovaný cukr, které pravidelně konzumuje většina populace.

Vysoká kyselost v těle Podle vědce Warburga jsou nedostatek kyslíku a překyselení dvě strany jedné mince: kde je jedno, tam je i druhé. „Pokud zdravým buňkám odepřete 35 % kyslíku, promění se během pouhých dvou dnů v buňky rakovinné. Všechny normální buňky bezpodmínečně potřebují kyslík, ale rakovinné buňky mohou žít i bez něj. To je pravidlo bez výjimky. Obojí je vzájemně propojeno: přílišná kyselost automaticky vede k nedostatku kyslíku v těle.

„Pokud je tělo zbaveno kyslíku, stává se kyselým,“ vysvětluje odborník. „Rakovinné buňky mohou přežít pouze v prostředí bez glukózy a kyslíku. Jinými slovy, rakovina není nic jiného než obranný mechanismus, který buňky používají k přežití v kyselém prostředí bez kyslíku. Zdravé buňky žijí v zásaditém prostředí bohatém na kyslík. Pokud se tedy chceme vyhnout nebezpečným nemocem a udržet si zdravé tělo, musíme nejprve přehodnotit svůj jídelníček.

Pokračování na další straně