Lékaři řekli pravdu: konzumace červeného masa může způsobit vážné poškození těla. Pokud ho jíte, měli byste to vědět

Maso je považováno za jednu ze základních skupin lidské stravy, protože obsahuje mnoho bílkovin, minerálů, vitamínů a dalších důležitých složek.1 průřezová epidemiologická studie vedená výzkumnicí Queeni Chan však ukázala přímou souvislost mezi konzumací červeného masa a hypertenzí nebo hypertenzí. Na základě toho byl také studován účinek příjmu železa, který je bohatý na červené maso, na hodnotu krevního tlaku.

Navzdory pokroku v detekci a léčbě je hypertenze v posledních letech hlavní příčinou kardiovaskulárních onemocnění a následných úmrtí. Mezi negativní účinky stravy na krevní tlak patří příjem sodíku, konzumace alkoholu, nerovnováha horečky a příjem draslíku,

Naopak účinek minerálů, rostlinných bílkovin a omega-3 polynenasycených mastných kyselin může mít příznivý vliv na hodnoty krevního tlaku. Spotřeba červeného masa se v jednotlivých zemích liší, ale většina lidí ho konzumuje několikrát týdně. Mezi červeným masem se nachází nejen hovězí maso, ale také nejtypičtější zástupce. Proto byly studovány rozdíly v účincích běžného červeného masa a čistého hovězího masa na krevní tlak. Hovězí maso obecně také ovlivňuje krevní tlak ve srovnání s červeným masem, ale v menší míře.

Pokračování na další starně