Maso je považováno za jednu ze základních skupin lidské stravy, protože obsahuje mnoho bílkovin, minerálů, vitamínů a dalších důležitých složek.1 průřezová epidemiologická studie vedená výzkumnicí Queeni Chan však ukázala přímou souvislost mezi konzumací červeného masa a hypertenzí nebo hypertenzí. Na základě toho byl také studován účinek příjmu železa, který je bohatý na červené maso, na hodnotu krevního tlaku.
Navzdory pokroku v detekci a léčbě je hypertenze v posledních letech hlavní příčinou kardiovaskulárních onemocnění a následných úmrtí. Mezi negativní účinky stravy na krevní tlak patří příjem sodíku, konzumace alkoholu, nerovnováha horečky a příjem draslíku,
Naopak účinek minerálů, rostlinných bílkovin a omega-3 polynenasycených mastných kyselin může mít příznivý vliv na hodnoty krevního tlaku. Spotřeba červeného masa se v jednotlivých zemích liší, ale většina lidí ho konzumuje několikrát týdně. Mezi červeným masem se nachází nejen hovězí maso, ale také nejtypičtější zástupce. Proto byly studovány rozdíly v účincích běžného červeného masa a čistého hovězího masa na krevní tlak. Hovězí maso obecně také ovlivňuje krevní tlak ve srovnání s červeným masem, ale v menší míře.
Pokračování na další starně