I když víme, jak škodlivé jsou zpracované potraviny, stále jsou našimi oblíbenými. Zpracované a geneticky modifikované potraviny, rychlé občerstvení, cukrové bomby – ty neustále poškozují naše tělo a nejhorší je, že si to uvědomujeme. Nezdravé potraviny mění pH těla v alarmující míře.
Lidské tělo je v podstatě zásadité, ale neustále jdeme proti přírodě a zakyselujeme ho stále více. Proč dáváme přednost rychlému občerstvení před zdravým ovocem a zeleninou? Kyselé pH ovlivňuje imunitní systém a činí tělo zranitelnějším vůči nemocem.
Alkalizující potraviny
Pokud si uvědomujete zdraví, pravděpodobně děláte vše, co je ve vašich silách, abyste zůstali zdraví. Rád bych k tomu přispěl tím, že vám představím 5 nejlepších alkalizujících potravin. Nemusíte být nemocní, abyste jedli zdravé jídlo, naopak můžete svému tělu podat pomocnou ruku, aby ze sebe vydalo to nejlepší!
1. Švýcarský mangold
Jedna z nejzáhadnějších alkalizujících rostlin, která prokazatelně chrání před viry, bakteriemi a volnými radikály.
2. Meloun
Je to fantastický detoxikátor a navíc má úžasnou hodnotu pH, v průměru 8,5. Tuto superpotravinu jezte pravidelně, můžete si vybrat jakýkoli druh, mají stejné výhody. Meloun je taky super! Toto ovoce bohaté na vodu je z 92 % tvořeno vodou.
3. Pohanka
Pokud stále jíte pšenici, je to pravděpodobně proto, že jste ještě nezkusili pohanku. Jeho živiny vám dodají energii a zasytí na celý den. Jezte více pohanky pro posílení imunitního systému a udržení zdravého oběhového systému.
4. Olivový olej
Ano, každý ví, jak je olivový olej zdravý, ale opakování je matka poznání! Olivový olej obsahuje více vitamínu E a mononenasycených mastných kyselin než jakákoli jiná potravina na světě.
5. Lněné semínko
Tato semena jsou zásaditá, mají vysoký obsah vlákniny a vitamínu E. Protizánětlivé vlastnosti zmírňují návaly horka u žen v menopauze.
Pokračování na další straně