Otevřete sklenici toho tolik žádaného, voňavého, domácího malinového džemu, a pak uvidíte šedohnědé, střapaté skvrny plísně.
Běžná situace, že? V této nepříjemné chvíli se mi v hlavě objeví jediná otázka: mám to vyhodit nebo sníst a zavřít oči před tím, co jsem viděl?
Toto dilema mnohé mate. Proto vám prozradíme, co dělat, když na džemu náhle objevíte plíseň.
Nejprve musíte pochopit, co je plíseň. Jedná se o běžné houby, které se úspěšně množí v potravinách. Existuje mnoho druhů hub. Mezi nimi jsou neškodné, nebezpečné a dokonce užitečné.
Škodlivé houby uvolňují do potravin toxiny. Obvykle ovlivňují pouze chuť produktu, ale v nejhorším případě se můžete vážně otrávit.
Plíseň, která napadla džem, ukazuje na porušení technologie vaření nebo podmínek skladování. To je jasný signál, že s džemem není něco v pořádku.
Co dělat s plísní?
Pokračování na další straně