JE MOŽNÉ JÍST DŽEM, POKUD JE NAHOŘE PLÍSEŇ? Odborník odhalil skutečnou pravdu

Otevřete sklenici toho tolik žádaného, ​​voňavého, domácího malinového džemu, a pak uvidíte šedohnědé, střapaté skvrny plísně.

Běžná situace, že? V této nepříjemné chvíli se mi v hlavě objeví jediná otázka: mám to vyhodit nebo sníst a zavřít oči před tím, co jsem viděl?

Toto dilema mnohé mate. Proto vám prozradíme, co dělat, když na džemu náhle objevíte plíseň.

Nejprve musíte pochopit, co je plíseň. Jedná se o běžné houby, které se úspěšně množí v potravinách. Existuje mnoho druhů hub. Mezi nimi jsou neškodné, nebezpečné a dokonce užitečné.

Škodlivé houby uvolňují do potravin toxiny. Obvykle ovlivňují pouze chuť produktu, ale v nejhorším případě se můžete vážně otrávit.

Plíseň, která napadla džem, ukazuje na porušení technologie vaření nebo podmínek skladování. To je jasný signál, že s džemem není něco v pořádku.

Co dělat s plísní?

Pokračování na další straně