Chuť okurek vypěstovaných na vaší vlastní zahradě nebo skleníku je zcela odlišná od těch koupených v obchodě, takže není divu, že často vyvstává otázka, jak okurky připravit na zimu. Opalování nebo marinování okurek se stává běžnou volbou, ale napadlo vás někdy, že můžete okurky i zamrazit? Mražení okurek pomáhá zachovat chuť a vůni této zeleniny, takže to rozhodně stojí za vyzkoušení.
Jak zmrazit okurky?
Okurky lze zmrazit různými způsoby. Pokud například rádi zdobíte chlebíčky plátky čerstvé zeleniny, připravte si je tak, že okurky předem zamrazíte v samostatných sáčcích na zip. Chcete-li okurky rozmrazit, opatrně je vyjměte ze sáčku a vložte do síta nebo cedníku.
Takto zmražené plátky okurek se skvěle hodí nejen na chlebíčky, ale i na lázeňské procedury. Jemně nastrouhané okurky, které se dají zamrazit ve formách na led, se skvěle hodí i pro lázeňské procedury. Takto zmrazené okurky se skvěle hodí i k dochucení různých nápojů.
Pokračování na další straně