Jak se zbavit rybího zápachu při smažení? Do oleje stačí vhodit 1 přísadu

Připravte kuchyň a zbytek domu na smažení ryb

Připravte svůj domov před vařením ryb tím, že zavřete všechny vnitřní dveře, abyste zabránili šíření zápachu po celém domě a ložnicích, ale otevřete okna a kuchyňské dveře, aby se vůně vyvětrala. A co nejdříve setřete veškeré rozlité tekutiny a vyhoďte odpad obsahující kousky ryb, abyste zabránili přetrvávajícím pachům.

Smažit rybu nebo nesmažit?

Mnoho pachů z vaření ryb pochází z metody vaření, kterou používáte. Smažení může způsobit velký problém se zápachem, ale jiné techniky, jako je vaření ryb ve fólii nebo papíru , vám mohou pomoci tento problém vyřešit. Takže stojí za to je zvážit, pokud je to pro vás obzvláště obtěžující věc. Mnoho lidí také doporučuje neutralizovat zápach před smažením namočením ryby do mléka nebo roztoku citronu a vody .

Jak se zbavit rybího zápachu při smažení?

Účinným trikem, který vám může pomoci zbavit se rybího zápachu při smažení, je použití … brambor. Chvíli před začátkem smažení vezměte do ruky brambory, oloupejte je a poté nakrájejte na malé kousky. Jakmile začnete smažit rybu , vhoďte kousky brambor do oleje, ve kterém se smaží . Zápach sice úplně neodstraní, ale jeho významnou část pomohou neutralizovat.