Jahody vydrží čerstvé 10 dnů: Tento trik jsem se naučila od své babičky a již jsem ho předala i svým přátelům

Červené jahody nabízené na trhu jsou jistě kvalitní, nicméně ty, které si utrhnete přímo ze zahrady, jsou bezchybné. Péče o jahodové keře není složitá, ale vyžaduje pečlivost. Největší plantáže jahodníků najdete především v Chile, Itálii, Řecku a Španělsku, kde je teplé klima, což zaručuje, že plody budou krásně červené, šťavnaté a sladké.

Jahody jsou neuvěřitelně zdravé

Než se pustíte do konzumace, jahody důkladně omyjte, neboť mohou být plné nečistot a drobných hmyzích částic. Také si dávejte pozor, abyste nejedli příliš mnoho, neboť mohou způsobit alergické reakce a kopřivku. Nicméně jsou skvělým zdrojem vitamínů C, D, E a B, karotenu a vlákniny. Mají téměř žádnou energetickou hodnotu, takže nemusíte mít obavy, že přiberete na váze.