Jablečný ocet se již po staletí používá při mnoha zdravotních potížích. Patří mezi ně žaludeční potíže, vysoký cholesterol a bolesti v krku. Ve skutečnosti má tento lék tisíciletou historii. Starověký řecký lékař Hippokrates používal jablečný ocet k ošetření ran a v 10. století se jím při pitvách omývaly ruce sírou, aby se zabránilo infekci.
V současné době jsou lékárny přeplněny léky na předpis pro kontrolu krevního tlaku. Tyto léky mají bohužel také vedlejší účinky. Proto je nutné zvážit přírodní způsoby snižování a kontroly krevního tlaku. Jablečný ocet, jeden z nejzdravějších a nejuniverzálnějších produktů, který má v kuchyni k dispozici téměř každý, je k tomu ideální. Studie prokázaly, že jablečný ocet hraje roli při udržování nízkého krevního tlaku.
Lidé s vysokým krevním tlakem by měli jablečný ocet používat v kombinaci s léky na předpis a nikdy by si ho neměli předepisovat bez souhlasu lékaře. Je také dobré zvážit změnu životního stylu. Jablečný ocet sám o sobě není všelék, zázrak, ale může skutečně pomoci.
Vysoký krevní tlak může mít velmi závažné následky, včetně ztráty zraku, poškození ledvin, zvýšeného rizika srdečního infarktu, kardiovaskulárního přetížení a dokonce i smrti. Jak jablečný ocet léčí vysoký krevní tlak? Jablečný ocet obsahuje kyselinu octovou, která snižuje aktivitu reninu, enzymu, který reguluje žízeň, krevní tlak a výdej moči.
Pokračování na další straně