Hustý jahodový džem za pouhých 10 minut

Příprava:

  1. Jahody nebo jiné bobule dobře omyjte a osušte. Odstraňte ocasy.
  2. Nakrájejte 2/3 bobulí v mixéru. 1/3 nakrájíme na malé plátky.
  3. Gelfix smícháme se 2 lžícemi cukru, přidáme ke směsi bobulí.
  4. Za stálého míchání přivedeme k varu. Vařte další 3 minuty na mírném ohni.
  5. Přidejte zbývající cukr a kyselinu citronovou, aby byla sladkost džemu vyvážená. Vařte další 3 minuty na mírném ohni.
  6. Odstraňte pěnu.
  7. Odstraňte z ohně a ihned vložte do suchých, předem sterilizovaných sklenic. Z tohoto množství výrobků vyjde cca 1 l džemu.

Sklenice uzavřete víčky. Otáčejte dnem nahoru na 5 minut. Skladujte v chladu a temnu.

Zdroj.souspark