Zdravější trávicí systém
Hrozny obsahují vlákninu a jako taková napomáhají dobrému fungování trávicího systému. Vláknina nacházející se v hroznech je většinou tvořena nerozpustnými prvky, které zůstávají nedotčené, když se pohybují střevy, aby udržely střeva zdravá.
Voda, která je v hroznech hojná, je klíčovou složkou, která napomáhá zdravému trávení.
Budete mít více energie
Hrozny obsahují sacharidy, zejména celulózu, která přirozeně dodává tělu energii.
Kvůli vysokému obsahu vlákniny v hroznech se pomaleji tráví, takže budete mít sílu déle.
Pomáhá funkci ledvin
Hrozny obsahují silné antioxidanty, jako je antokyanin a resveratrol. Oba prvky hrají klíčovou roli v boji proti volným radikálům, které mohou způsobit infekce a nemoci.
Tyto antioxidanty také úspěšně zpracovávají a zbavují tělo odpadních látek, jako je kyselina močová.
Hrozny chrání před výskytem velkého množství rakovin
Opět se vracíme k silným vlastnostem antioxidantů, které bojují proti toxinům, ale mají také protirakovinné vlastnosti, chrání tělo před mnoha druhy rakoviny, včetně rakoviny prsu.
Polyfenoly jako resveratrol mají protizánětlivé vlastnosti spolu s antioxidačními schopnostmi.
Pokračování na další straně