Dramaticky zvyšuje riziko rakoviny. Je to oblíbená rajčatová přísada

Jak se ukazuje, oblíbený polský pokrm může obsahovat i látky, které zvyšují riziko mnoha vážných onemocnění včetně rakoviny. Řeč je o jedné z nejchutnějších polévek na světě, kterou je rajčatová polévka. Podle lékařů a odborníků na výživu může být rajčatová polévka z konzervovaných rajčat pro vaše zdraví nebezpečná.

K výrobě tohoto typu obalů se používá bisfenol A. Výsledky četných studií vědců potvrdily, že nadbytek této chemické sloučeniny zvyšuje riziko rakoviny prsu a prostaty. A co víc, hliníkové plechovky obsahují hliník, jehož značné množství může být pro naše tělo toxické. Pokud si tedy chceme připravit rajčatovou polévku, je lepší zvolit čerstvou zeleninu z prověřeného zdroje.

Další škodlivinou, která je v naší oblíbené polévce velmi rozšířená, je sůl. Existuje důvod, proč se tomuto oblíbenému doplňku přezdívá „bílá smrt“. Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) by denní dávka soli neměla přesáhnout pět gramů. Příliš mnoho soli ve stravě zvyšuje riziko rakoviny žaludku, ledvinových kamenů, kardiovaskulárních onemocnění a osteoporózy.

Zdroj:abcZdrowie