Dramaticky zvyšuje riziko rakoviny. Je to oblíbená rajčatová přísada

Rajčatová polévka je u nás jedním z nejoblíbenějších jídel. Jak se ukazuje, rostlina rajčete milovaná většinou Čechů může obsahovat látky, které jsou běžně považovány za karcinogenní.

Mezi hlavní karcinogeny patří: kouření, zneužívání alkoholu, nízká fyzická aktivita a genetická predispozice. Nevhodná strava také zvyšuje riziko vzniku rakovinných buněk v našem těle. Produkty s karcinogenním potenciálem bohužel najdeme i v každodenní stravě většiny z nás.

Co bychom tedy měli v jídelníčku změnit, abychom předešli nežádoucím zdravotním následkům?

V zájmu zdraví bychom měli především vyloučit nebo minimalizovat konzumaci červeného masa, smažených a tučných jídel, rychlého občerstvení a vysoce zpracovaných potravin.

Pokračování na další straně