Domácí křehké trubičky s italským krémem: Listové těsto nekupujte, tento recept nemá konkurenci

Příprava:

Z mouky, tuku a zakysané smetany vypracujeme hladké těsto. Zabalte do fólie a dejte na pár hodin do lednice. Trubičky namažeme tukem a začneme „provlékáním“ těsta, které nakrájíme na proužky silné asi 2 mm.

Všechny trubičky potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v předehřáté troubě. Pečeme 12-15 minut podle velikosti trubičky do krásně zlatavé barvy. Nechte chvíli vychladnout, poté trubičky opatrně vytáhněte z trubiček, pozor, těsto bude křehké.

Bílky se 120 g cukru ušleháme dotuha. 240 g cukru svaříme s vodou na sporáku (vodu přidáváme pouze na ponoření cukru) na teplotu 115-120°C.

Do vyšlehaných bílků pomalu přilévejte rozpuštěný cukr, při přidávání hmoty nepřestávejte šlehat. Před plněním dejte krém na chvíli do lednice, lépe se s ním pak pracuje.

Krém vložíme do cukrářského návleku a naplníme trubičky z obou stran.

Naplněné zkumavky dejte do lednice. Před podáváním posypte moučkovým cukrem. Dobrou chuť!