Jak se zbavit zápachu vařeného zelí?
Patentem mnoha domácích kuchařů je také přikládání utěrky namočené v octě na poklici hrnce s vařícím se zelím . Ocet – jak víme – je známý tím, že neutralizuje pachy.
Pokud máte při vaření zelí jeden hořák zdarma, využijte trik s kávou . Část nasypte do malé pánve (asi hrst) a opečte.
Tyto patentky využijete i při vaření jiné ne zrovna příjemně vonící zeleniny , jako je květák, brokolice nebo růžičková kapusta.
A víte, jak rychle rozdělit zelí na kapustové listy?
Důkladně omyjte, odstraňte vnější listy, vyřízněte jádro a pak… vložte do mikrovlnné trouby ! Nastavte na maximální výkon a zahřívejte po dobu 12 minut. Při vyjímání buďte opatrní – bude velmi horký ! Nasaďte si na ruce chňapky, sejměte je ze spotřebiče a ponořte do studené vody. Nyní jej můžete snadno rozdělit do seznamů.