Co dělat, abyste předešli nepříjemnému zápachu vařeného zelí v domě? Dejte to do hrnce

Ve většině domácností je Štědrý večer časem, kdy na chvíli zapomeneme na každodenní stravovací návyky. Dovolujeme si ochutnat tradiční jídla – kdo odolá knedlíkům se zelím, plněnému zelí, smaženému zelí, a dalším lahodným zelím? Jejich chuť pohladí naše mlsné jazýčky, ale proces přípravy bohužel není tak příjemný… Jak se zbavit vůně vařeného zelí z kuchyně?

Vaření zelí vyžaduje následně kuchyň důkladně vyvětrat . Jinak se tento nepříjemný zápach šíří po celém domě. To nás zase silně odrazuje od přípravy pokrmů z něj. A nemusí to tak být! Stačí znát pár jednoduchých a účinných triků, které tento problém odstraní a nezmění chuť této poměrně problematické zeleniny.

Jak neutralizovat vůni vařeného zelí?

Buďte chytří a nenechte zelí smrad z hrnce . Na vařící se zelí dáme kousek celozrnného chleba . Může být dokonce suchý. Je také jedno, jestli je to plátek, jen kůrka nebo patka. Čím je však těžší, tím lépe, protože později bude snazší jej vytáhnout. Pamatujte však, že zelí nesmíte míchat s chlebem – mělo by být neustále nahoře.

To samé poslouží vlašské ořechy , čerstvá petrželka nebo plátky citronu .

Pokračování na další straně