Česneková pasta na zimu: lze přidávat do polévek, dušených pokrmů, omáček a dokonce mazat na sendviče

Na česnekovou pastu s bylinkami budete potřebovat:

  • 250 g česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 polévková lžíce jablečného octa
  • 30 ml rostlinného nebo olivového oleje
  • 2 snítky kopru

Způsob přípravy:

Česnek oloupeme a rozdrtíme elektrickým mixérem. Mlýnek na maso to bohužel nezvládne, protože by se nasekal příliš hrubě. Hmota by měla být v pořádku.

Kopr nasekejte a přidejte do česnekové pasty. Do mixovací nádoby také přidejte sůl, 1 lžíci octa a 30 ml rostlinného oleje. Česnekovou pastu vyšleháme s bylinkami do hladka.

Voňavou směs nalijte do suché sterilizované sklenice a navrch zalijte olivovým olejem. Sklenici pevně uzavřete a uložte do lednice.

Takže za 20 minut budete mít dvě skvělé česnekové pasty. Můžete je jíst hned. Zejména směs zakysané smetany a této česnekové pasty vás příjemně překvapí, když ji jen ochutnáte na měkké bagetě.