Na česnekovou pastu s bylinkami budete potřebovat:
- 250 g česneku
- 1 lžička soli
- 1 polévková lžíce jablečného octa
- 30 ml rostlinného nebo olivového oleje
- 2 snítky kopru
Způsob přípravy:
Česnek oloupeme a rozdrtíme elektrickým mixérem. Mlýnek na maso to bohužel nezvládne, protože by se nasekal příliš hrubě. Hmota by měla být v pořádku.
Kopr nasekejte a přidejte do česnekové pasty. Do mixovací nádoby také přidejte sůl, 1 lžíci octa a 30 ml rostlinného oleje. Česnekovou pastu vyšleháme s bylinkami do hladka.
Voňavou směs nalijte do suché sterilizované sklenice a navrch zalijte olivovým olejem. Sklenici pevně uzavřete a uložte do lednice.
Takže za 20 minut budete mít dvě skvělé česnekové pasty. Můžete je jíst hned. Zejména směs zakysané smetany a této česnekové pasty vás příjemně překvapí, když ji jen ochutnáte na měkké bagetě.