Česneková cibulová polévka: silnější než chemoterapie

Cibulačka bývala známější jako chudinská polévka. V současné době je oblíbeným předkrmem v místní kuchyni. Ingredience se v jednotlivých zemích liší. V Německu se polévka kombinuje s mrkví, moukou a vývarem. V Itálii se připravuje mimo jiné se slaninou, rajčaty a parmazánem a v arabské kuchyni se podává s množstvím máty, citronové šťávy a žloutku. Dobře vyzkoušet!

Ingredience

  • 700 g malé žluté cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 malý svazek cibsy
  • 1 bobkový list
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 160 ml suchého bílého vína
  • Zeleninová sada 900 ml
  • 120 g sýru Gouda
  • 1 špetka cukru
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 velká bageta

Pokračování na další straně