Cibulačka bývala známější jako chudinská polévka. V současné době je oblíbeným předkrmem v místní kuchyni. Ingredience se v jednotlivých zemích liší. V Německu se polévka kombinuje s mrkví, moukou a vývarem. V Itálii se připravuje mimo jiné se slaninou, rajčaty a parmazánem a v arabské kuchyni se podává s množstvím máty, citronové šťávy a žloutku. Dobře vyzkoušet!
Ingredience
- 700 g malé žluté cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 snítky čerstvého tymiánu
- 1 malý svazek cibsy
- 1 bobkový list
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 160 ml suchého bílého vína
- Zeleninová sada 900 ml
- 120 g sýru Gouda
- 1 špetka cukru
- Sůl
- Pepř
- 1 velká bageta
Pokračování na další straně