CELÁ republika MÁ KAŽDÉ RÁNO TOTO JÍDLO: Snídaně ze 3 složek, jejíž chuť přináší ty nejlepší vzpomínky na dětství

Snídaně byla nejdůležitějším jídlem dne a nejznámější byla ta, kterou mnozí milují dodnes, protože je vrací do dětství. Srbské hospodyně v časných ranních hodinách hnětly domácí chléb, který byl potřísněn tukem a posypán novým kořením. Jakkoliv tato kombinace zní dnešním mladým generacím podivně, ti, kteří na tomto „jugoslávském chlebíčku“ vyrostli, tuto chuť stále považují za k nezaplacení.

V některých regionech existovala i sladká verze tohoto chlebíčku, což znamenalo, že se chléb namazal tukem a následně posypal cukrem. Je pravda, že to bylo jednoduché jídlo, které rychle zasytí, ale vzpomínky ho dělají výjimečným a pro mnohé lepším než nejluxusnější kulinární mistrovská díla.