CO POTŘEBUJETE VĚDĚT O TĚCHTO SIRUPECH?
- Fruktóza se metabolizuje velmi pomalu a výhradně v játrech. Pokud máte „ztučná játra“, je pravděpodobné, že je máte ze sladkostí slazených fruktózovým sirupem;
- Vlivem zátěže jater fruktózou dochází k nárůstu tuku v krevním řečišti, možnému vzniku cukrovky, obezity a zpomalení metabolismu celého organismu. Sladkosti tedy nejsou nebezpečné pouze kvůli cukru, ale také kvůli cukru, který je pro vás obtížně metabolizovatelný.
- Pokud konzumujete glukózo-fruktózový sirup, je velká pravděpodobnost, že vaše tělo nebude metabolizovat zdravé tuky, které během dne zkonzumujete, protože mozek „dostane“ z jater (zatížených metabolismem fruktózy) informaci, že ne potřebují je, bez ohledu na to, jak jsou zdraví.
- Glukózovo-fruktózový sirup neobsahuje nic výživného.
- Velmi snadno se přemění na nezdravý tuk.
- U mladší populace je spojena s hyperaktivitou.
- Získání tohoto sirupu je chemický proces, kterého se jako katalyzátory účastní kovy.
- Naši blízcí předkové přijímali fruktózu přirozeně výhradně prostřednictvím ovoce. Jsme první generací, která fruktózu uměle přijímala, a to v 5x větším množství než naši předkové.