NADÝMÁNÍ, CHRÁPÁNÍ – Zní to neškodně, ale vaše TĚLO vám VYSÍLÁ SIGNÁLY, abyste okamžitě reagovali, jakmile si všimnete těchto změn

V našem těle se nic neděje bezdůvodně. Jak poznat, že nám tělo vysílá varovný signál?

Naše tělo se nám často všemožně a ze všech sil snaží naznačit nějaký vnitřní zdravotní problém. My ale mnohdy tyto signály těla neumíme správně vyhodnotit nebo, v horším případě je přehlížíme. Jak je však známo, v našem těle se nic neděje bezdůvodně.

1. Lupy a vypadávání vlasů

Šupinatá pokožka hlavy může být častým problémem, ale pokud se objeví s vypadáváním vlasů, může to být známka nedostatku důležitých vitamínů a živin.

Příčinou tohoto každodenního problému může být nízká hladina zinku, vitamínů B2, B3, B6 a B7 a také železa, vykompenzujete je vhodnou stravou nebo užíváním doplňků stravy.

2. Svraštělá kůže rukou a prstů

Vrásky jsou normálním, zdravým příznakem stárnutí a kůže na prstech má tendenci se scvrkávat, když je držíme delší dobu ve vodě. Ale když naše ruce začnou vypadat více vrásčitě a ztrácejí pružnost rychleji než jiné části těla, možná vám vaše tělo posílá varování.

Změny na prstech bez jakéhokoli vystavení vodě mohou znamenat dehydrataci, špatný krevní oběh nebo to, že máte problém se štítnou žlázou.

3. Bílé skvrny na jazyku

Zdravý jazyk má obvykle růžovou barvu. Pokud si všimnete, že se vám na jazyku objevují bílé skvrny, může to být příznak plísňové infekce, tzv. soor. drozd v ústech, který je velmi častý u lidí s cukrovkou.

Také bílé skvrny na jazyku mohou být známkou nedostatečné péče o ústní dutinu, takže zlepšení ústní hygieny by mohlo problém vyřešit.

Pokračování na další straně