„POKUD VYPIJETE KÁVU NA PRÁZDNÝ ŽALUDEK, OKAMŽITĚ PŘESTAŇTE“: Výživový specialista prozradil, jak nám NIČÍ ZDRAVÍ

Mnoho lidí má ve zvyku spěchat pro svůj oblíbený nápoj – kávu, kterou vypijí nalačno, jakmile otevřou oči. Existují však důvody, proč by se to nemělo dělat.

Pití ranní kávy je oblíbeným rituálem všech milovníků kávy. Káva a kofein mají pro tělo mnoho výhod jak tyto výhody využít ?

Odbornice na výživu Olivia Hedlund však vysvětlila důsledky konzumace kávy nalačno a poukázala na to, že kofein má velký vliv na střeva a hormony .

Výživová poradkyně řekla, že káva je velmi kyselá, takže by se neměla pít nalačno a může to vést k hormonální nerovnováze.

Než si dáte doušek svého oblíbeného nápoje, doporučuje jíst vejce, syrové mléčné výrobky, bobule nebo nějaké ovoce, včetně jablek, hrušek nebo bobulí.

„Pokud pijete kávu jako první na lačný žaludek, přestaňte s ní! Zahráváte si s hormony,“ vysvětlila. tělo uvolnit kortizol a dostat nás do stresujícího stavu.“

Olivia poukazuje na to, že po vypití kávy na lačný žaludek přichází třes a nervozita, ale také zvyšuje hladinu energie a máme pocit, že dokážeme dobýt svět. Ale tento pocit ve skutečnosti ovlivňuje tělo, zejména u žen, a má velký vliv na hormony. Vzhledem k hormonální poruše se může objevit i akné.

„Pila bych kávu na lačný žaludek, cítila jsem se jako na vrcholu světa a pak bych měla spoustu hormonálního akné a divila se proč,“ řekla Olivia.

Pokračování na další straně