JAK LÉČIT PŘIROZENÝM ZPŮSOBEM ZARŮSTAJÍCÍ NEHET: Mnohým to pomohlo, zde je to, co musíte udělat

Předpokládá se, že každý pátý člověk trpí zarůstáním nehtů, což je poměrně nepříjemný a bolestivý jev. Zarůstání nehtů vzniká především nesprávným stříháním nehtů.

Je správné, aby byly nehty střiženy rovně a ne zaoblené v rozích.

Zarostlý nehet je stav, kdy se okraje nehtů zařezávají do okolní kůže. Obvykle nehet roste na palci u nohy, na jedné nebo obou stranách. Zarostlý nehet se může objevit, když deformovaný nehet zarůstá nepravidelně do kůže nebo když kůže kolem nehtu roste rychleji než obvykle a zakrývá část okraje nehtu.

Nošení těsné, nepohodlné obuvi (rizikem jsou sportovci, zejména fotbalisté, protože těsné boty a neustálé údery do míče mohou poškodit nehet) může způsobit nebo zhoršit příznaky způsobené zarůstáním nehtu.

Zarostlý nehet může být zpočátku bez příznaků, ale později může být oblast kolem zarostlého nehtu bolestivá, zvláště když je na uvedené místo neustálý tlak. Oblast je obvykle červená a může být teplá, píše kokica.org. Pokud se neléčí, místo růstu je náchylné k infekci.

Jakmile je oblast infikována, stane se bolestivou, červenou a oteklá. Hnis se může hromadit pod kůží vedle nehtu a vytékat. Pokud zarostlý nehet způsobil infekci, budete pociťovat nepohodlí v chodidle, ať už chodíte, stojíte nebo sedíte.

V případě zarostlého nehtu se doporučuje zajít k lékaři, kde se většinou hledá odstranění celého nehtu. Zákrok se provádí v narkóze, takže nebolí, ale rekonvalescence je dlouhá kvůli růstu nového nehtu.

Kvůli tomu všemu by však návštěva lékaře měla být vaší poslední možností.

Předtím se pokuste problém vyřešit přirozeně a prozradíme vám několik způsobů, jak na to:

Ponořte zarostlý nehet do horké vody, aby nehet změkčil. Jakmile je měkký, pomocí sterilizované jehly nadzvedněte zarostlou část nehtu a vložte pod nehet malý kousek vaty.

To pomůže nehtu normálně růst. Vatový polštářek vyměňujte denně.

Pokračování na další straně