9 věcí, které se stanou vašemu tělu, když sníte 2 vejce

Existuje mylná představa, že konzumace vajec je zdraví nebezpečná.

Ale není tomu tak: naopak vejce jsou při správném zpracování velmi užitečná a bezpečná, uvádí Newsner.

Vejce jsou dobrým zdrojem bílkovin a obsahují vitamíny A, D a E, B12, riboflavin a folát, stejně jako minerální látky, jako je jód, železo, vápník, zinek a selen.

Kromě toho mohou lidé s nízkou hladinou cholesterolu zkonzumovat až několik vajec denně.

To se stane s vaším tělem, pokud budete pravidelně snídat dvě vejce!

1. Zlepšuje paměť.

Vaječný žloutek obsahuje  cholin, esenciální aminokyselinu pro přenos malých nervových vzruchů, které vám pomohou zapamatovat si detaily.

Například je lepší si pamatovat, kam jste odložili klíče od auta nebo mobil.

Výzkumy ukazují, že dostatečné množství cholinu ve stravě zlepšuje paměť a schopnost rychle reagovat.

2. Zlepšuje zrak.

Výzkum ukazuje, že  vejce jsou bohatá na lutein, vitamín, který pomáhá s viděním.

Lutein se přirozeně vyskytuje v oční bulvě. Chrání sítnici před škodlivými vlivy slunce a snižuje riziko šedého zákalu.

3. Kosti a zuby zesílí.

Vejce jsou bohatá na vitamín D, který reguluje hladinu vápníku a fosforu v krvi.

Konzumace vajec také pomáhá tělu vstřebávat vápník, který dodává kostem větší sílu a zabraňuje osteoporóze.

4. Zlepšuje zdraví kůže, vlasů a jater.

Nedostatek kyseliny listové je běžný u žen, které nekonzumují dostatečné množství vitamínů B.

Naštěstí jsou vejce dobrým zdrojem tohoto vitamínu. Folát pomáhá zpracovávat aminokyseliny potřebné pro buněčné dělení a tvorbu červených krvinek.

Pokračování na další straně