DOKTOR OBJEVIL: Jablečný ocet je nejlepší lék na těchto 23 nemocí, ale všichni ho pijí nesprávně

Recept na domácí ocet

Nestříkaná jablka umelte nebo naklepejte, poté z nich vymačkejte šťávu a nasypte do mísy. Jablečnou šťávu necháme „vyvařit“. Po uvaření přecedíme. Do litru této šťávy přidejte litr vody, poté nechte v lahvích a dobře uzavřete. Uchovávejte při mírné teplotě, na tmavém místě. Pokud se objeví sraženina, znovu sceďte.

1. Proti bradavicím

Jablečný ocet odstraňuje virové bradavice. Namočte trochu vaty do octa, přelepte bradavku náplastí a nechte přes noc. Opakujte, dokud bradavka nespadne. Na namočený obvaz můžete přidat i česnek, ten pak slepit.

2. Problémy s ledvinami

Užívejte třikrát denně dvě lžičky jablečného octa zředěného ve sklenici vody.

3. Koupel s jablečným octem

Při všech druzích kožních problémů se koupejte dvakrát týdně po dobu až 30 minut v teplé vodě s 1 až 2 uzávěry jablečného octa.

4. Kloktejte roztok

Při bolestech v krku smíchejte 250 ml vlažného šalvějového čaje, jednu lžičku jablečného octa a jednu lžičku medu, poté několikrát denně kloktejte do úst.

5. Proti lišejníkům a oparům

Aplikujte vlhký lišejník několikrát denně a opakujte před spaním. Působí antisepticky. Pokud máte pásový opar, namočte kůži s puchýřkovou vyrážkou neředěným jablečným octem čtyřikrát denně a třikrát na noc.

6. Recept na krásné nohy

Jedním z nejpřirozenějších způsobů péče o nohy je používání jablečného octa. Naplňte nádobu dvěma třetinami teplé vody a přidejte šálek jablečného octa. Ponořte si nohy do umyvadla asi na 10 minut nebo déle. Pokožka nohou bude jemnější, navíc pomůže zbavit se nepříjemných plísní na nohou. Proceduru opakujte jednou týdně nebo podle potřeby. Poté si nohy otřete ručníkem, aby pokožka nebyla vlhká, vytváří se tak podklad pro plísně. Je to výborná detoxikace nohou, ale i celého těla, protože se přirozeně zbavuje nahromaděných toxinů v těle.

7. Na hubnutí

Vezměte dvě čajové lžičky octa ve sklenici vody, třikrát denně po dobu dvou měsíců. Půl hodiny před hlavním jídlem můžete vypít i lžíci jablečného octa rozmíchaného ve sklenici vlažné vody s přidáním lžíce medu. Postačí užívat jednou denně.

8. Na bolesti hlavy

Při bolestech hlavy nebo migréně se jablečný ocet užívá denně, třikrát dvě lžičky ve sklenici vody nebo vdechováním páry z roztoku z poloviny octa a poloviny vody.

9. Cukrovka

Pijte 1-2 lžičky jablečného octa v decilitru vody třikrát denně po hlavních jídlech.

10. Pocení

Před spaním si potřete octem celé tělo.

11. Pleťová voda proti vším

Esenciální olej z rozmarýnu a levandule zničí vajíčka nalepená na vlasech a jablečný ocet je z vlasů smyje. Udělejte si pleťovou vodu z 5 kapek rozmarýnového esenciálního oleje, 6 kapek levandulového esenciálního oleje, 5 dl jablečného octa a 5 dl teplé vody a použijte jej ihned po umytí šamponem.

Dobře si s ním opláchněte vlasy a pokožku hlavy, poté si na hlavu nasaďte koupací čepici a nechte 15 minut stát. Vlasy dobře rozčešte, poté vlasy a pokožku hlavy dobře opláchněte teplou vodou.

12. Ocet pro lesklé vlasy

Nalijte třetinu šálku jablečného octa do čtyř šálků vody a po umytí šamponem si vlasy umyjte. Poté opláchněte studenou vodou. Pokud máte problémy s lupy, kápněte si dvakrát týdně na pokožku hlavy směs stejného množství octa a vody. Vlasy zabalte do ručníku a nechte hodinu stát. Umyjte si vlasy jako obvykle.

13. Bolest v krku

Řeší se směsí jablečného octa a vody, kterou dvakrát každou hodinu kloktáme. Stačí jedna malá lžička octa a kloktací voda a po vykloktání můžete směs vypít.

14. Odstraňuje zápach z úst

Ocet je také skvělý na vyplachování úst a čištění zubů. Kloktejte malé množství jablečného octa v ústech, pomůže to odstranit zápach z úst, protože ocet zabije bakterie, které jej způsobují. Ocet navíc udělá vaše zuby o odstín bělejší.

15. Zkažené jídlo

Po jídle vypijte dvě lžičky jablečného octa, který jste předtím naředili ve sklenici vody.

16. Deodorant

Asi neexistuje zdravější deodorant než jablečný ocet. Naneste trochu octa na vatu, poté ji protáhněte v podpaží a počkejte, až zaschne. Vůně octa poté nebude cítit.

17. Sedací koupel proti vaginální kandidóze

Proti poševním infekcím způsobeným plísněmi vám pomůže i sedací koupel z 10 kapek myrtového esenciálního oleje, které je vhodné smíchat se lžící jablečného octa. Přidejte do vody ve vaně a seďte v této lázni 15-20 minut dvakrát nebo třikrát týdně.

18. Akné pro čistý obličej bez akné

Pro své antibakteriální vlastnosti je jablečný ocet ideální i na čištění obličeje. Může pomoci odstranit pupínky a obnovit rovnováhu pH pokožky. Smíchejte trochu octa a vody, namočte kousek vaty a otřete si obličej. Poté ji nakrmte smetanou.

19. Vyřešte únavu jablečným octem

Smíchejte 1 dl medu se 3 lžičkami jablečného octa a dejte si dvě lžičky před spaním. Silně hojivý účinek má i ranní masáž celého těla zředěným jablečným octem. Dejte lžíci jablečného octa do decilitru teplé vody a masírujte si touto tekutinou ruce, ramena, hrudník, břicho, záda, nohy, chodidla, dokud pokožka tekutinu nevstřebá.

20. Křečové žíly

Pokud máte problémy s žilami, potírejte si žíly ráno a večer neředěným octem. Pro dokončení kúry pijte jablečný ocet, dvě čajové lžičky denně ve sklenici vody.

21. Závratě

Pijte 3x denně 1-2 lžičky jablečného octa rozmíchané v 1 dl vody po dobu alespoň jednoho měsíce. Starší lidé by si měli preventivně dát každé ráno nalačno lžičku jablečného octa a jednu lžičku medu na půl sklenice vody.

22. Dobré na bolavé klouby

Do hlíny nalijte 1-2 lžíce jablečného octa a naneste směs na pokožku kolem zápěstí. Držte, dokud hlína úplně nevyschne. Můžete také zabalit a držet přes noc. Do octa lze přidat měkký a med, proto vše společně prohřejte na pánvi a prohřejte na bolavém kloubu.

23. Strupy a škrábance

Navlhčete bolavá místa od škrábanců a řezných ran nebo strupů jablečným octem čtyřikrát denně a ještě jednou před spaním. Strupy zmizí do dvou dnů.

Zdroj:Facebook