3 produkty, které játra milují, ale málokdo je používá. Jak jsem zlepšil funkci jater bez drahých léků

Žloutky zvyšují cholesterol, takže je lepší je odmítnout?

Jen málokdo ví, jak důležitý je lecitin pro naše tělo, včetně jater. Bohužel v posledních letech odborníci na výživu povýšili vaječné žloutky na pozici nejhoršího nepřítele kardiovaskulárního systému. Ano, mají hodně cholesterolu, ale to vůbec není důvod je odmítnout, pokud k tomu není přímá indikace od lékaře.

Jen jeden žloutek obsahuje asi dva gramy čistého lecitinu. Navíc je mnohem účinnější než různé rostlinné zdroje, jako je sója a slunečnice. Ale právě z této suroviny se vyrábí široce propagované farmaceutické přípravky-hepatoprotektory s esenciálními fosfolipidy. Bral jsem je dlouho a téměř žádný účinek nezaznamenal. Ale po konzumaci vaječných žloutků se zlepšila paměť, kůže, spánek.

Bobule nebo ovoce? Kde najít nejsilnější antioxidanty?

Bez antioxidantů jsou naše játra jako rostlina bez slunce. Nejlepším zdrojem jsou bobule . Koncentrace různých polyfenolů je více než pětkrát vyšší než v ovoci. Po přidání alespoň jedné porce borůvek, borůvek, brusinek, rybízu nebo brusinek do každodenní stravy jsem cítil více energie a bylo mnohem méně pravděpodobné, že v chladném období onemocním.

Mražené brusinky

Recepty na přípravu bobulí na zimu, jak ve formě džemu, tak namočené, sušené nebo jednoduše mleté ​​s cukrem, byly dlouho zachovány. Víceméně jakákoliv metoda pomáhá tělu doplňovat zásoby vitamínů a antioxidantů. Navíc posledně jmenované hrají protirakovinnou roli, což potvrzují četné studie.

Je důležité si uvědomit, že bezmyšlenkovité dodržování jakýchkoli rad z internetu bez konzultace s odborníkem může poškodit vaše zdraví.

Zdroj:yandex