10 DNÍ VAŘILA RAJČATA A JEDLA: Když viděla výsledek, nevěřila svým očím

Pokud máte rádi čerstvá rajčata a v létě si pochutnáváte na různých salátech, které je obsahují, zkuste je přidávat do jídel a jezte je častěji tepelně upravená. Proces tepelné úpravy zvyšuje antioxidační aktivitu v rajčeti, a proto je také velmi zdravé.

Rajčata obsahují hodně vitamínu C, proto je dobré je připravovat při nižší teplotě. Jeden šálek nakrájených rajčat obsahuje více než 18 miligramů vitamínu C, tedy pětinu denní potřeby. Nezapomínejte, že tento vitamín hraje klíčovou roli při tvorbě kolagenu, pojivové tkáně v kůži, svalech a dásních. Podporuje také normální mozkové funkce a napomáhá dobré funkci imunitního systému.

Rajčata jsou vynikajícím zdrojem lykopenu, antioxidantu, který může snížit riziko srdečních onemocnění, rakoviny a degenerace očí. Vaření zvyšuje množství lykopenu.

Pokračování na další straně