Zde je tajemství třešňové polévky: když to do ní dáte, nemůžete udělat chybu!

Hřebíček a skořici vložíme do vroucího vejce. Přiveďte k varu 2,5 litru vody s vroucím vejcem, nastrouhanou citronovou kůrou a cukrem. Přiveďte k varu asi 3–4 minuty, poté přidejte omyté, vypeckované třešně. Přikryjte, znovu přiveďte k varu.

Nepotřebuje příliš mnoho času, nezmrazujte ovoce. Mezitím smíchejte pudinkový prášek se studeným mlékem do hladka. Když se polévka znovu vaří, vmícháme již rozmixovaný pudink do hladka. Míchejte do středně husté, ale stále polévkové hmoty. Může být podáván jak teplý, tak studený. Spropitné! Podáváme-li studené, můžeme ozdobit šlehačkou.



Dobré vědět! Pokud toto jídlo chtějí konzumovat diabetici nebo dietáři, použijte koření nebo březový cukr. V tom druhém nezapomínejte na další (laxativní) účinek. Kdo na to není zvyklý, může dostat nemilé překvapení.

Zdroj.twice