Zázračná švestková povidla bez práce: Kdo jednou zkusí tento zlepšovák, ten se už ke klasickému vaření nevrátí!

Postup:

Švestky omyjeme a rozpůlíme – pecky vyjmeme.

Potom švestky navrstvíme do hlubšího pekáče (aby se do něj všechny švestky vešly).

Pokapeme octem.

Vložíme do trouby vyhřáté na 250 stupňů a pečeme 20-25 minut – během pečení nemícháme.

Potom vyjmeme z trouby.

Posypeme první dávkou cukru.

Opět vložíme do trouby na 15 minut.

Dáme péct na dalších 15 minut.

Vyndáme a posypeme zbylým cukrem.

Opět vložíme na 10-15 minut do trouby.

Pak stačí už jen vyjmout z trouby.

Pokapat rumem a posypat koření.

Ponorným mixérem rozmixujeme.

Jen naplníme do čistých sklenic na zavařování (okraj sklenic musí zůstat čistý).

Uzavřeme a otočíme dnem vzhůru.

Zabalíme do deky.

Necháme zcela vychladnout a máme hotovo!

Rada na závěr:

Někdy se mohou švestky po třetím pečení zdát příliš vodnaté.

V tom případě vložte ještě na 15-20 minut do trouby.