Zápach z dřezu rychle zmizí. Jedná se o domácí způsob dezinfekce

Kuchyňský dřez je místo v kuchyni, kde se hromadí nejvíce choroboplodných zárodků. Většina nádobí, ovoce a zeleniny totiž prochází dřezem, aby se zbavila nečistot a … choroboplodných zárodků. Kromě toho jsou čisticí prostředky a hadříky uložené ve dřezu také semeništěm bakterií. Jak tedy o dřez správně pečovat? A co dělat, když ucítíte zápach z dřezu? Zde je několik praktických tipů!

Každý z nás si v kuchyni průběžně udržuje pořádek. Bohužel ve dřezu často uchováváme neumyté nádobí, které se již do myčky nevejde. Nebo čekání na umytí, když nemáme myčku. Každodenní povrchové otírání dřezu od hrubých nečistot nebude dlouhodobě stačit.

Váš dřez, kromě toho, že je každý den čistý, vyžaduje čištění jednou týdně . Pro méně časté používání stačí čistit každé 2 týdny. Chcete-li mít svůj kuchyňský dřez čistý, musíte provést několik kroků .

Čištění

Použijte houbičku a celý dřez důkladně otřete. Pokud vidíte nějaké skvrny, odstraňte je. Na většinu zabarvení dřezu stačí směs octa a sody nebo citronu a sody : navlhčete dřez citronem nebo octem, posypte jedlou sodou, počkejte pár minut, vydrhněte měkkým hadříkem a opláchněte. Kromě odstraňování skvrn má soda s citronem také baktericidní účinek.

Pokračování na další straně