Za socialismu jsme milovali citronové babeta řezy. Jsou hotové během chvilky a nadýchané jako obláček

Zbývající bílky ušlehejte se špetkou soli do tuha jako sníh. Se šleháním nespěchejte a trpělivě počkejte, až sníh opravdu zhoustne. Pak opatrně vmíchejte připravené těsto, nalijte do vymazané a moukou vysypané formy a pečte v troubě předehřáté na 150 °C asi 1 hodinu. Propečení zkontrolujte propíchnutím špejlí a vyjměte z trouby.

Hotovou bavetku můžete ihned sníst posypanou moučkovým cukrem nebo si můžete připravit citronovou polevu.

Připravte si 300 g moučkového cukru, 3 lžíce mléka a 2 lžíce citronové šťávy. Horké mléko nalijte do mísy s cukrem a citronovou šťávou. Míchejte metličkou, abyste získali hladkou a lesklou polevu.