Z této nádherné rostliny lze vyrobit olej, čaj a mast, která je výborná, pokud trpíte revmatismem, revmatoidní artritidou, dnou a patovou ostruhou

Je nutné oddělit květy šeříku od stonků a dát je do sklenice.

Olej zahřejte na 40 °C a květy nasypte do nádoby až po vrch.

Sklenici uzavřeme víčkem a necháme 48 hodin louhovat.

Poté je potřeba olej přecedit gázou, květy dobře vymačkejte.

Znovu rozehřejte olej a přidejte čerstvé květy šeříku. Nechte to znovu trvat.

Toto je třeba opakovat, dokud nezískáte olej s dostatečně silným aroma.

Díky tomuto oleji můžete zmírnit migrény a zimnici, potírat spánky a čelo. Při revmatismu a dalších onemocněních pohybového aparátu dokážou masírovat klouby.

Šeříkový olej lze přidávat do krémů, pleťových vod, šamponů a vlasových kondicionérů. Kosmetika tak bude vonět po šeříku a je bohatá na živiny.

Šeřík také léčí vyrážky, spáleniny od slunce, drobné řezné rány a škrábance, ale i další kožní problémy, jako jsou hnisavé pupínky, akné, vředy.

Při čištění můžete šeříky přidat do čističů nebo vody, kterou se chystáte umýt podlahu, pak bude šeříkem vonět celý dům.

Tento olej pomáhá při nachlazení, bronchitidě, chřipce, angíně, používá se k inhalaci. Šeřík pomáhá zmírňovat stres a různé nervové poruchy. Působí na ženy i muže jako afrodiziakum.

* Informace jsou určeny pouze pro vzdělávací a vzdělávací účely a nenahrazují odbornou lékařskou radu, diagnostiku nebo léčbu. Jakékoli otázky týkající se vašeho zdraví vždy konzultujte se svým lékařem.

Zdroj.souspark

1
2