VŮNĚ Kaštanu JE VŮNĚ PODZIMU, JEN ZKUŠENÝ VÍ O 1 TRIKU: Takto je upéct v troubě

Nic nepřipomíná podzim jako horké, voňavé kaštany. Toto extrémně zdravé jídlo se peklo a prodávalo na ulicích Říma během 16. století a dnes je nepostradatelnou podzimní pochoutkou v každé kuchyni.

Jak je vybrat?

Při nákupu kaštanů je třeba dbát na to, aby plody byly větší, lesklé, bez dírek ve skořápce, což je známka toho, že se zde nevyskytují nežádoucí larvy. Když je vezmeme do ruky, jejich hmotnost musí odpovídat jejich velikosti a při zatřesení nesmí mít dutý zvuk.

Kaštany je vhodné uchovávat v chladu až dva týdny, přičemž je užitečné zkontrolovat, zda se na jednotlivých plodech neobjevily dírky, a poté takové plody oddělit. Neměly by se uchovávat při pokojové teplotě, protože se u nich rychle vytvoří plíseň a zkazí se.

Pokračování na další straně