VŠECHNY HOSPODYŇKY PŘI VAŘENÍ HRÁCHU DĚLAJÍ 1 CHYBU: 1 SLOŽKA DÁ SPECIÁLNÍ CHUŤ

hrášek a vařte do nadýchané hmoty. Nakonec bohatě orestujeme a podáváme. Nyní mají odborníci na výživu zcela nový návrh. Na rozehřáté pánvi rozpustíme trochu másla, přidáme mražený hrášek a přikryjeme, poté na mírném ohni dusíme ve vlastní tekutině.

Máslo je v tomto hrachovém receptu nejdůležitější ingrediencí, protože mu dodává zvláštní chuť, ale měli byste přidat i lžíci cukru, získáte tak tu správnou specialitu. O deset minut později můžete přidat koření podle libosti. Česnek a kopr se k sobě obzvlášť hodí. Takovou přípravou hrášku ušetříte živiny, které byste jinak rychlým spařením ve vroucí vodě ztratili.

Také se vyhnete špatným následkům smažené cibule a výparů na žaludek a celý trávicí systém. Takto připravený hrášek můžeme podávat jako přílohu k masu nebo jako hlavní jídlo s přidáním smažených vajec, brambor a salátu.

Zdroj: Beautiful & Happy