Přemýšleli jste někdy nad tím, proč je kuřecí polévka nejvíce „předepisovaným“ lékem na nachlazení a chřipku?
Pro vaše tělo má celou řadu výhod.
Všichni z dětství víme, že když onemocníme, maminka okamžitě postaví hrnec na sporák a začne připravovat domácí slepičí polévku. I když možná neznáme vědecké důvody, nějak se v nás ustálil tento zvyk, který později předáváme našim dětem.
Zde je důvod, proč měly matky a babičky pravdu:
Očista těla
Pro uzdravení, ale i pro udržení dobrého zdraví je jedním z hlavních prostředků známý lékařský lék – „dostatek tekutin“. Tělo napadené různými alergeny a viry s nimi bojuje, a aby z boje vyšlo jako vítěz, je potřeba se „spláchnout“. Slepičí polévka je jedním z nejlepších způsobů, jak „umýt“ tělo od viróz, protože urychluje vylučování toho špatného z těla.
Dezinfekce
Slepičí polévka obsahuje hodně soli, kvůli koření, které se přidává, takže když projde hrdlem, má podobný účinek jako vymývání krku teplým solným roztokem. Jinými slovy, bakterie z krku, dutiny ústní a mandlí jsou zničeny.
Čištění dutin
Podobně jako jiné teplé tekutiny, jako je čaj, napařování horké polévky při jídle pomáhá vyčistit dutiny, a tím zklidnit dráždivé příznaky nachlazení a chřipky.
Pokračování na další straně