Vánoční perníková roláda, nemohli jsme naše blízké překvapit lahodnější sladkostí!

Příprava

Mouku prosejeme do mísy, přidáme cukr a droždí. Promícháme. Přidejte vejce a rozpuštěný tuk a nastrouhanou kůru z pomeranče. Přidejte vlažné mléko, prohněťte a nechte 20-30 minut odpočinout.
Zatímco těsto odpočívá, smícháme vlašské ořechy s džemem a rumovým aroma a 1 lžící medu.
Odpočinuté těsto rozdělíme na dvě části, protáhneme a potřeme ořechovým krémem. Poté opatrně srolujte.
Zapněte troubu na předehřátí na 180 stupňů. Rohlíky necháme odpočinout, dokud se trouba vyhřeje. Roládu propíchneme párátkem, až na dno. Pečte, dokud nebudete připraveni asi 20–25 minut. Ingredience na čokoládovou polevu odměřte do misky a na mírném ohni ji zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí a nezhoustne. Upečené a vychladlé rolky potřeme čokoládovou polevou.