Tohle bylo oblíbené jídlo naší babičky – bramborová pochoutka se zelím, klobásou a houbami!

Postup:

Nejprve zelí omyjte a očistěte. Poté ho nastrouhejte nebo nakrájejte ostrým nožem na tenké nudličky. Poté zeleninu přendejte na rozehřátou pánev se slunečnicovým olejem a osmažte ji z obou stran doměkka. V další fázi přidejte na pánev oloupanou a najemno nastrouhanou mrkev a osmažte ji. Dochutíme solí a pepřem, přidáme rajčatový protlak a suroviny rozmixujeme v kuchyňském robotu.

Poté oloupejte brambory, nakrájejte je na malé kostičky a přidejte je do zeleninové směsi spolu se 100 ml vody. V samostatné pánvi osmahněte na kostičky nakrájenou klobásku, přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a houby a osmahněte je dozlatova. Nakonec přidejte klobásky ke grilovanému zelí, bramborám a mrkvi a dobře promíchejte. Nakonec ještě několik minut udržujte v teple a podávejte horké.

Připraveno k podávání.