TO JE NEJLEPŠÍ RECEPT: Než ho dáte do trouby, udělejte s masem jednu věc


Příprava:

Udělejte několik řezů na paličkách na mase. Dochuťte je půl lžičkou soli, půl lžičkou pepře, 1 lžičkou červené papriky a půl lžičkou tymiánu. Přidejte 50 mililitrů olivového oleje a med, koření dobře vetřete do masa. Přikryjte a dejte na 1 hodinu do chladničky.

Cibuli nakrájíme nahrubo a dáme do pekáče. Brambory nakrájíme na kolečka a ochutíme půl lžičkou soli, půl lžičkou pepře, 1 lžičkou červené papriky a půl lžičkou oregana. Seřaďte je na přídi. Vyndejte paličky z lednice a opečte je na pánvi na mírném ohni 2 minuty z každé strany. Na brambory položte maso. Zakryjte hliníkovou fólií. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C 40 minut. Poté alobal odstraníme a pečeme při 200°C 10 minut.