Tento prvotřídní recept jsem našla náhodou a teď už připravuji Napoleona jenom takhle: rychle, jednoduše a na pánvičce

Příprava:

Napřed ušlehejte vejce s cukrem, přidejte trochu soli, rozpuštěné máslo, sodu (přelitou napřed octem), 2,5 sklenice mouky. Všechno řádně smíchejte, nechte těsto 20 minut odpočívat.

Příprava krému: utřete vejce s cukrem, přidejte mouku a vše promíchejte, nalijte studené mléko a dejte na slabý plamen, přiveďte k varu za stálého míchání. Nechte krém vzkypět, sundejte ho pak ze sporáku, nasypte vanilku a nechte vychladnout.

Rozválejte těsto, udělejte 14 dílů, každý rozválejte na placku velikosti pánve.

Pečte jednotlivé placky na středním plameni na suché pánvičce, nesmí se připékat, budou brzo hotové. Ještě za horka je můžete nařezat na žádanou velikost, odřezky dejte zvlášť (budou na posypání).

Každou placku hojně potřete ještě teplým krémem, posypte celý dort rozemletými ořechy smíchanými s odřezky.

Dobrou chuť! Určitě prozraďte tento recept všem svým přátelům!