postup:
Nejdříve si připravíme karamelové mléko. 2-3 lžíce cukru nasypeme do hrnce s hrubším dnem a přendáme na oheň. Když cukr začne tát a mírně zhnědne, přidáme studené mléko a bez přestávky mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí.
Připravením si formu na dort, vyložíme piškoty a zlehka přelijeme karamelovým mlékem.
Želatinu necháme nabobtnat v menším množství studené vody. Ze sladké smetany ušleháme šlehačku a dáme do ledničky. Máslo ušleháme s cukrem do nadýchané hmoty (můžeme použít i moučkový cukr), pak přidáme jogurt, zakysanou smetanu a dobře promícháme.
Želatinu rozpustíme zahříváním na plameni a vmícháme do této hmoty. Nakonec opatrně vmícháme šlehačku.
½ krému navrstvíme na piškoty. Do krému ukládáme třešně, potom opět uložíme piškoty namočené nebo pokapané karamelovým mlékem a pokračujeme druhou polovinou krému.
Uhladíme a vložíme do ledničky vychladnout minimálně na 6 hodin.
Dort ozdobíme třešněmi obalenými v cukru a rozpuštěnou čokoládou.
Dobrou chuť!:)