Tento čaj je jarní nálev pro tělo: Čistí krev, zrychluje metabolismus, snižuje cukr!

Nezapomeňte si natrhat první jarní listy tohoto stromu a použít je na silný čaj, který pročistí celý organismus. Na jaře se užívá maximálně 10 dní!

Léčivé vlastnosti vlašských ořechů jsou známy mnoha lidem. Ořešák je kouzelná rostlina, kterou lze využít na neskutečné množství způsobů, nejen plod, ale i skořápku, kůru, větve, listy, kmen. Ořech byl vytvořen k použití. Ruský vědec Mičurin nazval vlašský ořech „kombinátem ovoce“, protože ve vlašských ořechách se používá vše: listy, pupeny, mladé, nezralé vlašské ořechy, skořápka mladých vlašských ořechů, zralé plody a dřevo.

Mimořádně léčivé jsou i listy vlašského ořechu, proto si nezapomeňte natrhat a použít první jarní listy vlašského ořechu na silný čaj, který pročistí celé tělo.

List obsahuje tříslovinu, nažloutlý olej, kyseliny a kořenité a hořké látky. Z listů lze vyrábět sirupy, extrakty, tinktury, ale také barvy na vlasy a pleť, kosmetické krémy a opalovací krémy. Listy se nejlépe používají zelené a čerstvé. Listy ořešáku mají také insekticidní účinek. Čerstvé listy ořešáku odpuzují silným zápachem mravence, moly, vši, štěnice a další hmyz.

Čaj z mladých ořechových listů, do kterých se přidává med, se používá jako prostředek k detoxikaci organismu, posílení žaludku a zlepšení trávení a krevního obrazu, proti vředům, dně, hnisavým ranám a k výplachům a obkladům zanícených očí. Skvěle čistí krev, zlepšuje látkovou výměnu a léčí celé tělo.

Pokračování na další straně