Příprava:
1. Všechny ingredience smícháme a vše rozšleháme ponorným mixérem.
2. Položte pánev na vodní lázeň, míchejte a vařte (asi 15 minut). V této době se hmota roztaví, stane se homogenní (vložil jsem pánev do pánve a předem do ní shromáždil vodu)
3. Pokud ani při roztavení není hmota zcela homogenní, můžete znovu použít mixér (dokud se do sýra nepřidávají houby)
4. Žampiony nakrájíme najemno a smažíme na rostlinném oleji do vaření (trochu osolíme, můžeme přidat mletý černý pepř)
5. Když se sýrová hmota úplně rozpustí, přidáme petrželku a osmažené žampiony, dobře promícháme.
6. Ihned nalijte do forem (můžete do skleněné nádoby), a ujistěte se, že chleba.
7. Sýr nechte úplně vychladnout, dejte do lednice.
8. Pro pikantnost můžete přidat pár stroužků česneku (nasekaného)
Taky:
1. Domácí zakysanou smetanu lze nahradit 70-100 gramy dobrého másla.
2. Tento sýr je velmi chutný nejen do chlebíčků. Dá se přidat do horkých špaget (originální a lahodné).
3. Sýr lze připravit s různými přísadami, je lahodný, zdravý a cenově dostupný! Dobrou chuť!
Zdroj:presentnews