Vodu, ve které se brambory vařily, nevyhazujte, raději ji použijte!
Vodu z brambor, ve které se hlízovitá zelenina vařila, se nevyplatí zalévat, protože obsahuje užitečné stopové prvky, elektrolyty a například vitamín B12. Nyní se pojďme podívat, k čemu můžete tuto blahodárnou šťávu využít.
1. Mytí obličeje
Šťávu dejte do láhve a uložte na dvě hodiny do lednice. Poté jej vyjměte, nalijte trochu na vatový tampon a otřete si obličej. Škrob ve šťávě obnovuje hladinu pH pokožky, čímž je hladší a jemnější.
2. Rajčatová omáčka bude chutnější
Do připravované rajčatové omáčky vmíchejte trochu vývaru, protože díky škrobu se omáčka lépe spojí a bude chutnější.
3. Polévka bude také chutnější
Do vývaru vmícháme trochu bramborové šťávy, která bude mít mnohem chutnější a výraznější chuť.
4. Použijte jej na pečení chleba
Domácí chléb se zvětší a změkne, pokud mouku, ve které se vařily brambory, trochu osolíte.
Pokračování na další straně