Takto se používá voda, ve které se vařily brambory. To je rada mojí babičky, na kterou jsem od té doby nezapomněla

Vodu, ve které se brambory vařily, nevyhazujte, raději ji použijte!

Vodu z brambor, ve které se hlízovitá zelenina vařila, se nevyplatí zalévat, protože obsahuje užitečné stopové prvky, elektrolyty a například vitamín B12. Nyní se pojďme podívat, k čemu můžete tuto blahodárnou šťávu využít.

1. Mytí obličeje

Šťávu dejte do láhve a uložte na dvě hodiny do lednice. Poté jej vyjměte, nalijte trochu na vatový tampon a otřete si obličej. Škrob ve šťávě obnovuje hladinu pH pokožky, čímž je hladší a jemnější.

2. Rajčatová omáčka bude chutnější

Do připravované rajčatové omáčky vmíchejte trochu vývaru, protože díky škrobu se omáčka lépe spojí a bude chutnější.

3. Polévka bude také chutnější

Do vývaru vmícháme trochu bramborové šťávy, která bude mít mnohem chutnější a výraznější chuť.

4. Použijte jej na pečení chleba

Domácí chléb se zvětší a změkne, pokud mouku, ve které se vařily brambory, trochu osolíte. 

Pokračování na další straně