Takhle moje babička loni skladovala okurky, všechny byly pryč! Tento recept jsem letos také vyzkoušela, vyzkoušejte sami

Příprava:

1.Okurku dobře omyjte a namočte na 6 hodin do vody. 2. Zavařovací sklenice naklíčíme.


3. Na dno každé sklenice dejte 2 stroužky očištěného česneku, 1 bobkový list, 1 snítku kopru a 1 snítku petržele.

4. Umístěte okurky co nejblíže k sobě do zednické nádoby a poté přidejte kuličky pepře.

5. V misce smíchejte vodu, kečup, sůl, cukr, ocet a olej. Dejte na oheň a míchejte, dokud se nevyvaří.

6. Okurky přelijte horkou šťávou a rychle je pevně zakryjte. Sklenice vložte do vyhřáté trouby. Na dno ploché misky položte ručník, umístěte na něj zednické sklenice, nalijte tolik vody, aby byly do poloviny zakryté. Když se voda vaří, sundejte pánev z ohně. Když vychladnou, mohou jít do spíže.